Thursday, August 01, 2013

POZIV ZA POMOC U OBNOVI U POZARU TESKO OSTECENE KANTONALNE BOLNICE "Dr. Irfan Ljubijankic" u BIHACU

UDRUZENJE GRADJANA BOSANSKE KRAJINE
 Poštovani,

Nažalost, svakodnevno slušamo i gledamo o brojnim ljudskim nesrećama, ali najviše nas iznenade i zabole one kojima svjedočimo, jer se dese u našoj državi i našem društvu. Takva jedna nesreća odjeknula je Bosnom 18. jula u ranim jutarnjim satima, jer je u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću požar kroz nekoliko sati progutao više odjela, operacionih sala, opreme, liftova, itd.

Ipak, zahvaljujući medicinskom osoblju, građanima, policiji i vatrogascima evakuirano je oko 400 pacijenata bez ljudskih žrtava te je napokon ujutro ugašen požar. 

S tim u vezi, Adnan Bajrić, član Udruženja građana "Bosanske Krajine" zahvaljuje pomenutima socijalnim grupama uz konstataciju: "Hrabri su oni koji se žrtvuju da bi spasili žene i djecu, starce i bolesnike, knjige, medicinske aparate i bolničku opremu... Hrabri su oni koji ne izdaju i znaju se snaći u nesreći! Tako Amiru Ćehiću, Alanu Bajriću, Zemiru Mujagiću, Jasminu Pečenkoviću, Željki Vujiću i drguim hrabrim ljudima dugujemo veliko hvala i vjerujemo da će ih nadležni odlikovati za građansku hrabrost!

Na kraju, Bajrić dodaje u ime članova Udruženja: "Pozivamo predstavnike ne/vladinih organizacija i institucija, međunarodnih organizacija i ambasada, medije, privatne i javne firme, te ugledne pojedince, naučnike, umjetnike, sportiste i druge koji žive u i van BiH, da aktivno sudjeluju i poprate donatorske aktivnosti i obnovu ovako značajne institucije, da pokažu društvenu odgovornost prema Bosanskoj Krajini. Unaprijed Hvala prijateljima Krajine koji su se već javili, ali i onima koji će se javiti iz Bosne, regiona i dijaspore - svijeta!"
U nadi da ćete objaviti Saopćenje, unaprijed hvala.

S poštovanjem!
Sarajevo, 27. 07. 2013. god.

PREDSJEDNIK UGBK

____________________
       FIKRET ĆUSKIĆ
Alipašina 12, Skenderija, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0) 33 219 751 web: www.bkrajina.ba e-mail: info@bkrajina.ba


0 Comments:

Post a Comment

<< Home